Over mij

Welkom leuke lieve lezers op mijn blog!

Allereerst zal ik mij even aan jou voorstellen. Mijn naam is Juliette, ik ben 24 jaar, afkomstig uit het hoge noorden en nu al weer een paar jaar import Amsterdammer. Ik studeer geneeskunde en heb verschillende hobby’s, waar ik je niet allemaal mee zal vermoeien:) Zo nu weet je met wie je te maken hebt!

Op iamdocfoodie zal ik voornamelijk schrijven over de drie rode draden in mijn leven; gezondheid, voeding en Amsterdam. En als het kan in combinatie! Dus blogs over bijv. voeding & gezondheid, voeding & Amsterdam, gezondheid & Amsterdam etc. Ik zal daarbij mijn eigen achtergrond als geneeskundestudent en ervaringen in mijn korte maar veelbewogen leven gebruiken! Dus verwacht informerende blogs over gezondheid en voeding, recepten en leuke adresjes in Amsterdam. Ik wil jou met mijn blogs informeren,  inspireren, soms kritische laten nadenken, ontspanning bieden, maar bovenal een leuke blogervaring geven!

Ik heb even getwijfeld of ik deze alinea wel zou schrijven, maar er toch voor gekozen om dit wel te doen. Waarom? Omdat het vast wel eens ter sprake zal komen, om praatjes voor te zijn, omdat ik mij er niet meer voor schaam en zodat het voor iedereen voor eens en voor altijd duidelijk is. Mensen die mij beter kennen (of minder, maar wel een vaag beeld van mij hebben), weten of hebben vast vermoed, dat de drie rode draden in mijn leven aan de ene kant mijn grote passies zijn, maar aan de andere kant ook mijn grootste uitdagingen. Ik heb toen ik net in Amsterdam kwam wonen, echt heimwee naar het noorden gehad. Ook  mijn gezondheid heb ik goed getart met een jarenlange eetstoornis, waarbij ik vaak geen oog meer had voor het leuke in het leven. Maar ik heb ervoor gekozen om dit leven achter mij te laten en nieuwe weg in te slaan door goed voor mijzelf te zorgen, te genieten van mijn leuke vrienden, familie, studie, eten, Amsterdam en hobby’s.  Natuurlijk heb ik ook nog wel “downs” in mijn leven, maar wie niet? De “ups” overheersen weer ruimschoots en ik deel dit graag in de vorm van mijn blog met jou. Ik weet nu dat het leven wel leuk kan zijn en dat ik waard ben. Laten we er samen een feestje van maken!

Veel liefs  Juliette

Noot 1: Ik vind het belangrijk dat de informatie die ik geef betrouwbaar is en dat het voor jou duidelijk is, waar ik mijn informatie weghaal. Ik zal dan ook altijd een zo betrouwbaar mogelijke bronvermelding bij mijn blogs plaatsen. Verder wil ik zeggen dat hoewel ik veel kennis over gezondheid en voeding heb vanwege mijn opleiding en ervaringen, ik geen voedingsdeskundige ben en ook (nog) geen arts. Dus als je echt advies wilt of problemen hebt met je gezondheid, bezoek dan een arts of diëtist! 

Noot 2: Ik eet zelf geen vlees, dus er zullen veel vegetarische recepten op mijn blog verschijnen. Tegen de diehard carnivoren (van het type:”Een dag zonder vlees, is een dag niet geleefd.”), die nu wellicht denken dat ze op de verkeerde site zijn beland, wil ik zeggen wacht nog even met wegrennen en neem toch een kijkje! Je zult zien dat het allemaal reuze meevalt. 

 

Sharing is caring.....Print this pagePin on PinterestShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *