Een arts kookt zonder grenzen: Pêche melba 2.0.

Een arts kookt zonder grenzen: Pêche melba.

Pêche melba is een toetje dat in 1893 door de Franse chef Auguste Escoffier in Engeland werd bedacht ter ere van de beroemde Australische operazangeres Nellie Melba. Toen zij in het Convent Garden optrad, was de Hertog van Orléans zo onder de indruk, dat hij een diner voor haar organiseerde bereid door Escoffier. De fransman maakte dus Pêche melba en zo werd geschiedenis geschreven. Het toetje wordt hedendaags wereldwijd gegeten, maar vooral in Down Under zijn ze er dol op!

Het oorspronkelijke toetje bestond uit een combi van gepocheerde perziken, frambozenpuree en vanilleroomijs. Ik bedacht echter een 2.0 versie met frambozenjelly, Haagse bluf en perziken. Ook erg lekker, makkelijk en redelijk verantwoord, al zeg ik het zelf. Proberen dus!

Ingrediënten(4 personen):

  • 500 gram frambozen jelly pudding
  • 2 eiwitten
  • 2 el honing
  • 4 halve perziken

Bereiden:
Klop de eiwitten met de honing in een grote vetvrije kom zeer stijf met een mixer. Dit kan een paar minuten duren. Snijdt vervolgens de halve perziken in partjes.

Verdeel nu de jelly pudding, gevolgd door de helft van de perzikpartjes en de eiwitmassa over 4 glazen. Verdeel tot slot de andere helft van de perzikpartjes over de eiwitmassa.

Enjoy!

Niveau: beginnende Bachelorstudent.
Bereidingstijd: 10 min.

 

Sharing is caring.....Print this pagePin on PinterestShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *