La cucina di..: Hutspot à la Bosman.

Toen ik op kamers ging, heb ik mij een tijd lang verzet tegen de Hollandse pot. Wij aten dit thuis namelijk in 90% van de gevallen, Aardappelen kon ik al helemaal niet luchten en ik deed deze dan ook in de ban. Inmiddels omarm ik de Hollandse pot weer voorzichtig en ook aardappelen staan af en toe op het menu. Nu moet ik wel bekennen dat ik ze alleen in huis haal voor een gratin of voor een stamppot.

Maar I love stamppot, dus ik schenk heus wel aandacht aan piepers. In deze hutspot bijv. zijn ze zeker welkom. Ik at deze stamppot bij vriendin M. naar een raadselachtig familierecept(niemand schijnt de verhoudingen te weten). Omdat ik het zo lekker  vond, maakte ik het uit de losse pols na. Gelukkig was het geslaagd. Ik zal het recept dan ook vereeuwigen op dit blog, zodat niemand zich meer af hoeft te vragen wat ze in huis moeten halen!

Ingrediënten(4 personen):

  • 500 gr ui
  • 1 kg winterwortels
  • 1/2 rode chilipeper
  • 1 kg aardappels
  • flinke klont roomboter
  • scheut melk
  • 100 gr geraspte kaas
  • 40 gr gebakken uitjes
  • 4 el (bak)boter of olie

Bereiden:

Verwarm je oven voor op 180 graden.

Schil  de aardappelen en snijdt ze in gelijke stukken. Doe ze in een pan met een bodem water. Schrap vervolgens de winterwortels en snijdt ze in dunne plakjes. Doe de plakjes vervolgens in een andere pan met een laag water. Zet beide pannen op het vuur en kook de aardappelen en wortels in zo’n 20 min gaar.

Schil ondertussen de ui en snijdt in ringen. Snijdt ook een half chilipepertje fijn. Verwarm de boter of olie in een koekenpan en voeg de uienringen en de chilipeper toe. Bak op zacht vuur alles mooi bruin.

Giet de aardappelen en wortelen af. Maak nu met een pureestamper van de aardappelen, melk en roomboter een smeuïge puree. Voeg de uienringen +  chilipeper toe aan de pan met wortelen.  Stamp dit grof doorelkaar met je pureestamper (of een staafmixer). Voeg vervolgens de aardappelpuree toe en vermeng alles goed.

Doe de hutspot in een ovenschaal en strooi de kaas erover. Zet de ovenschaal 5 à 10 min de oven zodat de kaas smelt. Haal vervolgens uit de oven en bestrooi er wat gebakken uitjes over.

Eetsmakelijk!

Niveau: Medium Bachelorstudent.
Bereidingstijd: 35 min.

Sharing is caring.....Print this pagePin on PinterestShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *