La cucina di…: Rode linzen dahl.

Rode linzen dahl.

Vroeger dacht ik dat veganisten enge types waren. Een sektarisch gevoel kreeg ik altijd bij het woord “veganisme”. Ik weet nu dat dit flauwekul is. Sterker nog; sinds een half jaar probeer ik regelmatig een vegan recept te koken. En ik kan jullie vertellen dat types à la Charles Manson zich nog niet hebben gemeld 😛

Vegan eten bevalt mij zeer. Het is erg lekker en helemaal niet moeilijk. In de niet-Europese of Amerikaanse keuken, kookt men grotendeels “zuivelloos”, dus met een vleesvervanger tover je binnen no-time een vegan maal op tafel. Sommige keukens (bijv. de Indiase) zijn zoiezo al heel vegan georiënteerd, wat het nog makkelijker maakt. Het recept wat ik met jullie wil delen, is ook hiervandaan afkomstig. Ik kreeg inspiratie op de site van de Groene Meisjes en maakte hun dahl, die ik iets aanpaste. Niets engs aan als je het mij vraagt en lekker….Maken dus!

Ingrediënten (2 personen):

  • 100 gram rode linzen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tomaten
  • 3/4 tl komijn
  • 0.5 tl kurkuma
  • 0.5 tl paprikapoeder
  • 1/2 blik kokosmelk(=200 ml)
  • 1/2 pak tomatenpassata(=200 gr)
  • 150 ml groentebouillon
  • zoveel kokossnippers als jij wil
  • 2 el olie
  • 150 gr rijst

Bereiden:

Schil en snijdt de ui en knoflook fijn. Snijdt gelijk ook de tomaten in blokjes als je toch bezig bent.

Verwarm de olie in een diepe koekenpan en fruit de ui en knoflook hierin bruin. Voeg vervolgens de tomaat toe en bak nog 1 à 2 min.

Voeg nu de kruiden toe en bak deze 1 min mee. Schenk nu de kokosmelk, groentebouillon en de tomatenpassata in de pan en breng alles langzaam aan de kook. Zet zacht wanneer het kookt en voeg de linzen toe. Gaar de linzen in de saus in zo’n 15 à 20 min.

Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verdeel de rijst met dahl over twee borden en maak het af met de kokossnippers.

Eetsmakelijk!

Niveau: medium Bachelorstudent.
Bereidingstijd 35 min.

 

Sharing is caring.....Print this pagePin on PinterestShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *