La cucina di…: Toch maar geen vegan polenta.

La cucina di...: Vegan polenta met balsamico-tomaatjes.

Sinds ongeveer één jaar eet ik met enige regelmaat vegan. Dat is helemaal geen straf; er zijn genoeg veganrecepten die niet onderdoen voor een vegetarisch- of vlees/visgerecht. Maar vegan polenta; dat kan gewoon niet. Polenta zonder kaas(en een klontje boter), is als appeltaart zonder slagroom, patat zonder saus of een oliebol zonder poedersuiker. Het is wel te eten, maar er mist gewoon wat.

Een site die bomvol lekkere veganmaaltjes staat is de groene meisjes. Ik mag graag hier rondstruinen. Het gerecht dat ik vandaag met je deele, is geïnspireerd op een recept van hun. Alleen heb ik het “niet-vegan” gemaakt. Want polenta zonder kaas kan ik niet verdragen:)

Ingrediënten (2 personen):

  • 500 gram cherrytomaatjes
  • 3 tenen knoflook
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 3 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 blik cannellini bonen, uitgelekt
  • 2 porties polenta
  • 2 el pijnboompitten, ter garnering
  • een paar blaadjes basilicum, ter garnering

Bereiden:
Bereid de polenta volgens dit recept.

Verwarm je oven voor op 200 graden.

Snijd de cherrytomaatjes doormidden en leg ze op een bakplaat of in een grote ovenschaal. Snijd de knoflookteentjes vervolgens in plakjes en verdeel ze over de tomaatjes. Strooi de Italiaanse kruiden erover en besprenkel met de olijfolie en de balsamicoazijn. Zet de bakplaat nu 20 minuten in de oven totdat de tomaatjes zacht zijn.

Haal de bakplaat na 20 min uit de oven en voeg nu de cannellini bonen toe aan je tomatenmengsel. Roer dit goed door en zet nog 10 min in de oven. Bruin de pijnboompitten ondertussen in een droge koekenpan om middelmatig vuur. Blijf hier bij, want het kan snel gaan.

Verdeel tot slot de polenta en tomatenbonenmix over twee borden. Garneer met wat basilicumblaadjes en pijnboompitten. .

Mangiare!

Niveau: medium Bachelorstudent.
Bereidingstijd: 50 min.

Sharing is caring.....Print this pagePin on PinterestShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *