Op recept: Pindacurry.

Al eerder vertelde ik waarom ik jaren geen pindakaas at en dat deze tijd nu (gelukkig) achter mij ligt. De pot met pindakaas gaat weer leeg! O.a. door deze curry. Ik ben verzot op curry’s en dit is weer eens wat anders. Zo lekker en trouwens ook nog eens volledig vegan. Zin in een explosie pindakaas? Maak dan dit recept!

Ingrediënten:

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 200 gr pompoen
  • 200 gr koolraap
  • 1 tl komijn
  • flinke snuf paprikapoeder
  • 50 gr pindakaas
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 750 ml groentenbouillon
  • 2 el olie
  • rijst of noedels, voor erbij

Bereiden:
Begin met het snijwerk. Schil de ui en knoflook en snijdt vervolgens fijn. Schil ook gelijk de koolraap en flespompoen en snijdt dit in blokjes of reepjes.

Verhit nu de olie in een koekenpan en fruit de knoflook en ui in 5 min mooi bruin. Voeg vervolgens de pompoen, koolraap, paprikapoeder en komijn toe en bak nog eens 5 min. Voeg dan de pindakaas en tomatenpuree toe en meng alles goed. Bak nog 1 min.

Giet de groentebouillon in de pan en breng alles aan de kook. Zet vervolgens het vuur laag en laat alles 15 à 20 min pruttelen.

Serveer met witte rijst of noedels en je kunt aan tafel!

Niveau: medium Bachelorstudent.
Bereidingstijd: 35 min.

 

Sharing is caring.....Print this pagePin on PinterestShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *