Op recept: Über zoete roodfruitsoufflétjes.

Bonjour! Een tijd lang was het even stil op mijn blog. Te druk met andere dingen. Maar ik ben er weer hoor. En gelijk met een zoete inval…..

Wil je een suikerpiek? Dan ben je met dit recept aan het goede adres. Ik maakte deze schatjes voor een verlaat kerstdiner en ze vielen in de smaak. Alleen zoet dat ze zijn! En niet gezond. Maar dat mag ook wel eens. Wees alert op ADHD-neigingen en maken maar!

Ingrediënten(4 personen):

  • 50 gram + 1,5 eetlepel suiker
  • 50 gram witte chocolade
  • 1 theelepel maïzena
  • 100 milliliter slagroom
  • 2 eieren
  • 250 gr rood fruit (aardbeien, frambozen, rode bessen etc.)
  • poedersuiker
  • roomboter

Bereiden:
Verwarm je  oven voor op 200 graden. Vet vervolgens 4 kleine souffléschaaltjes in met boter en bestrooi ze met de 1.5 eetlepel suiker.

Smelt vervolgens de witte chocolade au bain-marie. Meng ondertussen de maïzena met een eetlepel slagroom. Doe de rest van de slagroom in een steelpannetjes en breng dit aan de kook. Voeg je maïzena-slagroommengsel vervolgens hieraan toe en roer alles goed door. Roer dan het slagroommengsel door de witte chocolade.

Splits nu de eieren. Bewaar zowel de eiwitten als het eigeel. Doe de eidooiers bij het chocolademengsel en roer alles door elkaar. Klop in een vetvrije kom de eiwitten tot pieken. Voeg al kloppend de suiker toe en mix tot een glanzend schuim. Spatel het schuim dan in delen voorzichtig door het chocolademengsel.

Pureer het rood fruit met een staafmixer. Voeg het gepureerde fruit toe aan het chocolademengsel en meng tot een egaal beslag.

Giet het mengsel in de souffléschaaltjes en zet voor 20 min in de oven. Bestrooi de souffléetjes met poedersuiker als je ze uit de oven haalt.

En smullen maar!

Niveau: Master student.
Bereidingstijd: 45 min.

Sharing is caring.....Print this pagePin on PinterestShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *