De stad onderzocht: Taytu.

De stad onderzocht: Taytu.        De stad onderzocht: Tayti.

Als ik aan Ethiopië denk, dan denk ik aan wilde dieren, grote grasvlakten en jagers die met een speer achter die wilde dieren aan hobbelen om een lekker maaltje te verkrijgen. Ik dacht dan ook dat in Ethiopische restaurants vooral veel vleesgerechten zouden worden geserveerd. Nou het bleek dat ik het grondig mis had en dat ik weer lekker bevooroordeeld was. Schaam je Juul!

Veel Ethiopiërs houden namen twee vastendagen in de week, waarop ze uitsluitend vegetarisch eten. Hierdoor kent de Ethiopische keuken ook een legio aan vegetarische gerechten. En dat was te merken bij Taytu in Oost. De kaart daar bevat tientallen vegetarische stoofjes, waar niet-carnivoren uit kunnen kieze. Maar ook diehard vleeseters zijn hier aan het goede adres. Ook zijn er vele vlees-, kip- en visgerechten waarmee je maag kunt vullen. Alle gerechten worden geserveerd op een grote schaal met een hele stapel Teffpannenkoeken(ietwat zurige pannenkoeken gemaakt van Teffmeel). Je eet met je tafelgenoten van één grote schaal, waarop ieder zijn deel heeft. Dus het is lekker intiem. O en je eet ook met je handen, dus je tafelmanieren kun je thuislaten!

Ik heb zelden zo lekker gegeten. De bediening is ook super vriendelijk. Het duurt allemaal soms wel wat lang, aangezien één meisje het hele restaurant runt. Maar verder heb ik eigenlijk niets te zeuren. Blut wordt je trouwens ook niet, want het is ook nog schandelijk goedkoop.

Dus herbivoren, carnivoren en omnivoren, verenig u bij Taytu!

Taytu. Blasiusstraat 62. 020-6633963. www.tayturestaurant.nl

Sharing is caring.....Print this pagePin on PinterestShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *