Update 3: Kwartaalchallenges #4.

Allemaal nog een gelukkig nieuwjaar! Een beetje laat, aangezien 2017 alweer een week gaande is, maar beter later dan nooit hè 🙂 Jullie hadden nog een update van de maand december tegoed! En ik zal jullie vertellen, dit was echt een faal maand qua goede voornemens. Ik had het zo druk met mijn studie, de feestdagen en anderde feestjes, dat er weinig challenges in deze maand nog voltooid zijn. Dus heel boeiend is deze update ook niet, maar ik vond het ook raar om geen update te geven. Daarom hierbij mijn december!

Food challenges #4
-zelf bapao of steamed buns maken
-een nieuw gerecht met pompoen bedenken
-iets met kastanjes maken
-homemade soep maken
-een typisch Gronings gerecht koken
-een diner organiseren
-2 recepten uit een kookboek koken
-zelf zuurkool fermenteren
-een (hartige) taart bakken
-taaitaai maken
Vaste challenges:
-minsten 1x per maand een recept van een foodblog maken
-minstens 1x per maand een recept uit de Allerhande maken (ik heb echt een hele verzameling, maar kook er echt zelden uit. )
-minstens 1x per maand een vegan recept koken

La cucina di...: Orecchiete met pompoen, olijven en ricotta.           Op recept: Oosterse zoete aardappelgratin

In december maakte ik een hartige uientaart met een quinoabodem, een vegan zoete aardappelgratin met pindakaas, kaasaardappelen me spicy gebakken bloemkool en een paprikasalade van Landmarkt en maakt ik orechiette met pompoen, olijven en ricotta van de nytimescooking. Het smaakte allemaal super, alleen de quinoabodem behoeft nog wat aanpassingen. To be continued.. Het lukte niet een gerecht uit de Allerhande te koken. Ik vond de kersteditie tegenvallen en ik zat er steeds met tegenzin in te bladeren. Dus uiteindelijk besloot ik maar eens een maand over te slaan. Ik organiseerde in december een diner, maar die vindt pas in de tweede week van januari plaats. Een verlaat kerstdiner komt er nog aan. Ik mag deze challenge dan toch wel afstrepen?;)

Heel veel andere boeiende dingen heb ik niet gekookt. Saai hè.

La cucina di...: Kaaardappelen met spicy gebakken bloemkool en salade.                   Op recept: Uienquiche met quinoabodem.

Amsterdam hotspot challenges #4:
-Rum Baba
-Taytu
-Mevrouw Hamersma Kookboekwinkel
-Bakhuys
-de Pindakaaswinkel

Deze maand bezocht ik alleen de Pindakaaswinkel. In de Czaar Peterstraat(tip) zit deze winkel waar ze, verrassend, allerlei soorten pindakaas verkopen! Ik ben de laatste tijd weer helemaal fan van pindakaas, na het jaren niet gegeten te hebben, dus ik kan hier mijn lol op. Houdt jij ook van pindakaas? Ga dan zeker eens een kijkje nemen.                                                                                                                                            De stad onderzocht: de Pindakaaswinkel.

Health challenges #4:
-blijven mediteren
-mijn ijzerniveau weer opkrikken
-aankomen
-meer lezen

Mijn ijzerniveau opkrikken is gelukt! Verder ben ik ook blijven lezen. Ik denk dat dit het enige nog is, wat ik in mijn schaarse vrije tijd doe. Heel treurig. Het oppakken van het mediteren is nog steeds niet gelukt. Ik krijg het niet in mijn routine ingebouwd. Wel ben ik begonnen met yoga, dus ik probeer zo tot wat innerlijke rust te komen. Hoewel voor velen de decembermaand een echte aankommaand is, geldt voor mij het omgekeerde. Door alle drukte en stress val ik juist af of blijf gelijk. Deze maand zijn er dus niet meer kilo’s Juliette bijgekomen.

Zo dit was 2016. In 2017 zal ik zeker nog challenges gaan delen, maar niet meer in de vorm van afgelopen jaar. Ik merk de laatste maanden dat dit te veel vraagt en niet meer samengaat met mijn leven op dit moment. Ik ga nog even broeden op een nieuwe rubriek. Tot dan!

Sharing is caring.....Print this pagePin on PinterestShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *